top of page
paper-background-philosykos

Τα σύκα μας

Λεπτόφλουδα και ζουμερά, τα αποξηραμένα σύκα Κύμης παραμένουν μαλακά σε σχέση με τα σύκα άλλων περιοχών χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική αποξήρανσής τους. Αφού ανοιχτούν στη μέση, και στη συνέχεια απλωθούν στον ήλιο, δύο ανοιχτά, ισομεγέθη σύκα ενώνονται, μεταμορφώνοντάς τα στην παραδοσιακή “ασκάδα”.  

Dry figs by Philosykos
Presentation-Philosykos-figs
Fig by Philosykos

Μοναδικά στο είδος τους και με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)

 τα αποξηραμένα σύκα Κύμης συνδυάζονται όχι μόνο με παραδοσιακό γιαούρτι και παγωτό, άλλα και με δροσερές σαλάτες, κίτρινα τυριά, ψητό κρέας, ψωμί και κέικ. 

Πλούσια σε φυτικές ίνες και σάκχαρα, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και ασβέστιο, τα αποξηραμένα σύκα χαρίζουν ευεξία, προστατεύοντας το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους “καθαρισμού” του οργανισμού. 

peter-olexa-Ax6ggq8cSxw-unsplash.jpg

Τα σύκα Κύμης

Τα σύκα Κύμης αποτελούν αγαπημένο μέρος της μεσογειακής διατροφής εδώ και αιώνες και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της παράδοσης να τα μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. 

Η μοναδική τους γεύση είναι αποτέλεσμα του τέλειου συνδυασμού του μεσογειακού ήλιου που τα φωτίζει, της αιγαιοπελαγίτικης αύρας που τα χαϊδεύει κάθε λεπτό  και του εύφορου εδάφους της Κύμης που τα θρέφει. 

Τα σύκα είναι κάτι περισσότερο από μια νόστιμη απόλαυση, αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, με ιστορία που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα.

Philosykos & παράδοση

Σήμερα εμείς, με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση  εφαρμόζαμε  ολοκληρωμένες πρακτικές βιολογικής γεωργίας που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων μας, την ποιότητα των προϊόντων μας και το περιβάλλον χρησιμοποιώντας βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, όπως η διατήρηση του εδάφους, η υπεύθυνη χρήση του νερού της ενέργειας και η αποφυγή χρήσης φαρμάκων. 

 Ακολουθούμε αυστηρές οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων για να διασφαλίσουμε ότι τα σύκα μας είναι ασφαλή για τον καταναλωτή μας.  Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρακτικές δημιουργούμε ένα υγιεινό και απόλυτα φυσικό προϊόν για εσάς.

Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της παράδοσης και της καινοτομίας είναι το κλειδί για τη δημιουργία των καλύτερων αποξηραμένων σύκων. Οι παραδοσιακές μέθοδοι ξήρανσης διασφαλίζουν,  ότι τα σύκα διατηρούν τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές συσκευασίας και αποθήκευσης διασφαλίζουν,  ότι παραμένουν ασφαλή και φρέσκα για να τα απολαύσετε. 

peter-olexa-Ax6ggq8cSxw-unsplash.jpg

Μια πραγματική υπερτροφή

Χρησιμοποιούμε υλικά συσκευασίας για τρόφιμα και αποθηκεύουμε τα σύκα μας  σε μικρές αεροστεγή συσκευασίες  για να διασφαλίσουμε καθαρό και υγιεινό  περιβάλλον  και για να διατηρούνται φρέσκα και απαλλαγμένα από κάθε είδους ρύπους.  Αυτό διασφαλίζει ότι όταν λαμβάνετε τα σύκα μας, είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας.

Κάθε βήμα της διαδικασίας αποξήρανσης των σύκων έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει την καλύτερη γεύση και θρεπτική αξία στα σύκα. Πιστεύουμε ότι σεβόμενοι τη φυσική διαδικασία της καλλιέργειας, συγκομιδής, παραγωγής  και συσκευασίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που είναι πραγματικά ξεχωριστό. 

Η ήπια μέθοδος αποξήρανσης των σύκων τους επιτρέπει να διατηρήσουν τη φυσική τους γλυκύτητα και γεύση, ενώ η διαδικασία «ζευγαρώματος»  δύο σύκων που μόνο εμείς εδώ στην Κύμη κάνουμε,  κλείνει μέσα τους  τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν τα σύκα τόσο ξεχωριστά για εσάς. Ακολουθώντας αυτές τις παραδοσιακές μεθόδους, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ένα προϊόν που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά περιέχει μια φιλοσοφία  για τον σύγχρονη διατροφή.

Η θρεπτική αξία των σύκων μας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εκτός από τις βιταμίνες και τα μέταλλα, τα σύκα μας περιέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σελήνιο. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και στη διαχείριση του βάρους. Και ας μην ξεχνάμε τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και προάγουν τη συνολική υγεία. Με τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί τα λιαστά σύκα Κύμης θεωρούνται πραγματική ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ!

bottom of page